11.2 C
Pristina
Friday, March 24, 2023

28 Nëntor 1912: ‘Me një zâ venduan që Shqipëria të bâhet në vehte, e lirë e e mosvarme’

Rekomandime

“Me një zâ venduan që Shqipëria të bâhet në vehte, e lirë e e mosvarme”

Në këtë datë të shenjuar në historinë e kombit shqiptar, Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave (DPA), ju paraqet disa foto të shkrepura nga manifestimet e zhvilluara në Vlorë, në përvjetorin e parë të shpalljes së Pavarësisë, më 28 Nëntor 1913.

Në pamje shquajmë Isa Boletinin me bashkëudhëtarët e tij, delegatë të ndryshëm dhe qytetarë që festojnë.

Po ashtu, paraqitet edhe momenti i përjetësuar kur Ismail Qemali, nga i njëjti ballkon, një vit më parë (1912), u komunikoi shqiptarëve shpalljen e Pavarësisë.

*Përmbyllja e mbledhjes së Kuvendit Kombëtar të Vlorës, pas fjalës së mbajtur nga Ismail Qemali.

Më shumë artikuj

Të fundit