3.4 C
Pristina
Thursday, March 30, 2023

“AIbini ishte sjeIIje dinjitoze”, Juristi: Nëse Kurti nuk e pranon këtë gjë shteti shkon në zgjedhje!

Rekomandime

Në veri tashmë janë hapur për qarkullim pikat kufitare në Jarinjë dhe Bërnjak.

Hapja e këtyre pikave kufitare pasoi me largimin e barrikadave nga rrugët e pjesës veriore, të cilat u bllokuan nga grupe të serbëve me 10 dhjetor.

Ky bllokim ndodhi pasi më 10 dhjetor institucionet e Kosovës arrestuan ish-policin, Dejan Pantiq.

Juristi Blerim Burjani ka thënë se në raport me sjelljen e Kurtit sa i përket heqjes së barrikadave ka pasur sjellje dinjitoze.

“Kurti ka pasur sjellje dinjitoze siç është zakonisht, ai pretendon autoritetin të ushtrojë dhe funksionin për shtetin dhe pushtetin, bashkëpunimi ishte konsekuent, ka bërë lëshime të paptitura pra ka demostruar efikasitetin por edhe egon për të mbajtë qëndrimin krenar, pra bashkëpunimi ka ndodhë për targat, për shtyrjen e zgjedhjeve, si dhe barrikadat, edhe pse me rastin e barrikadave ka plotësuar kriteret dhe kushtet e Serbisë lirimi i të burgosurve serb, por ai pra Kurti sipas Vuçiqit është përjashtuar nga marrëveshja Serbi-KFOR, të dt 28 dhjetor 2022”, ka thënë ai.

Sipas tij, Vuçiqi ka thënë se se Serbia dhe KFOR kanë bërë marrëveshje që FSK dhe Njësia Special të mos shkojnë në veri, dhe këtë deklaratë nuk e ka demantuar as KFOR-i as Kurti.

Masje, ai thotë se edhe Kurti nuk dihet se a do ta pranojë asociacioni dhe nëse nuk e pranon vendi shkon në zgjedhje.

“Vuçiq ka thënë se Serbia me KFOR ka lidh marrëveshje që Njësia Speciale e Kosovës dhe FSK nuk mund të hyjnë në veri me pa pëlqimin e Serbisë, pakicë serbe që jeton në veri dhe KFOR, deri më tash nuk demantuar Serbinë për këtë marrëveshje të bërë në mes Serbisë dhe KFOR, pra për përjashtimin nga marrëveshja Kosovën, Kurti nuk ka demantuar Vuçiqin për këtë deklaratë e as KFOR.

Albini Kurti po vjen duke u bërë i dëgjueshëm, por nuk dihet se a do të pranoj edhe asociacionin e komunave serbe

Nëse nuk e pranon shtetin shkon në zgjedhje, pra duhet bërë gati për zgjedhje deri në mars”, përfundon Burjani.

Më shumë artikuj

Të fundit