-0.1 C
Pristina
Wednesday, March 29, 2023

BoreII ‘fryhet’ që poIicët e EULEX-it arrestuan Thaçin, thotë se ai ndodhet në Amsterdam (ndodhet në Hagë)

Rekomandime

Përfaqësuesi i lartë Bashkimit Evropian për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Josep Borrell, në Forumin për të Drejtat e Njeriut në Bruksel, ka folur edhe për ish-presidentin e Kosovës, Hashim Thaçi.

Borrell duke folur për mekanizmat që ka formuar Bashkimi Evropian, ka thënë se Thaçi u arrestua nga policia e EULEX-it dhe u dërgua për t’u gjykuar dhe përballur me drejtësinë.

Borrell bëri një huqje teksa foli për rastin e ish-presidentit Thaçi. Ai ngatërroi vendin e Dhomave të Specializuara të Kosovës të cilat gjendet në Hagë, por që Borell ka thënë se gjenden në Amsterdam.

“Ne po formojmë ata që i quajmë mekanizma të veçantë për zgjidhjet e post-konflikteve. Po e përmend Kosovën. Dhomat e Specializuara të Kosovës, ku ish-presidenti i Kosovës tani është në Amsterdam duke pritur për gjykimin. Misioni ynë i policisë në Kosovë ishte i ngarkuar për ta arrestuar atë derisa ishte në detyrë dhe për ta dërguar në Amsterdam për t’u përballur me drejtësinë”, ka thënë ai./Nacionale

Më shumë artikuj

Të fundit