4.7 C
Pristina
Thursday, March 30, 2023

Erdogan për njohjet: Amerika nuk e ka përkrahur Kosovën

Rekomandime

Presidenti i Turqisë, Recep Taip Erdogan ka thënë se “Kosova ka ngecur në më shumë se 100 njohje sepse Amerika ka pushuar së mbështeturi”.

Këtë deklaratë i pari i Turqisë e dha teksa kritikonte Bashkimin Evropian, pasi BE-ja kritikonte Ankaranë për synimin e saj për ta bërë Qipron Veriore si vëzhguese së Organizatës së Shteteve Turke.

Sipas Erdoganit “Kosova ka ngecur në më shumë se 100 njohje sepse Amerika ka pushuar së mbështeturi”.

“Numri i vendeve që e njohin Kosovën ka kaluar 100 dhe aktualisht është rreth 120. Megjithatë, ai ka mbetur në atë nivel sepse, për fat të keq, Amerika nuk e ka përkrahur”, ka thënë Erdogan, transmeton Hurriyetdailynews.

Gjatë citimit të presidentit turk theksohet se Turqia do të bëjë gjithçka që Qipro Veriore të njihet si shtet. Bashkimi Evropian nuk e ka bërë këtë.

“BE e ka bërë të qartë në mënyrë të përsëritur, duke përfshirë edhe nivelin më të lartë politik, se BE-ja njeh vetëm Republikën e Qipros si subjekt të së drejtës ndërkombëtare, në përputhje me rezolutat përkatëse të Këshillit të Sigurimit të OKB-së”, ishte thënë në një komunikatë të BE-së.

Qipro është një nga pesë shtetet që ende nuk e kanë njohur Kosovën. Por vetë vendi është në një kontest në mes Turqisë dhe Greqisë.

Në anën tjetër, Turqia vazhdimisht ka thënë se ka lobuar për njohje të Kosovës.

Më shumë artikuj

Të fundit