9.1 C
Pristina
Thursday, March 30, 2023

Haxhiu: Veç tre persona kanë qasje në vendin ku u zhdukën mostrat e Astrit Deharit

Rekomandime

Sqarim: Në përshkrimin e postuar në facebook me titull: Kush janë tre persona që kanë qasje në vendin ku u zhdukën mostrat e Astrit Deharit? është edituar në Haxhiu nuk tregon se kush janë tre persona që kanë qasje në vendin ku u zhdukën mostrat e Astrit Deharit (E edituar)

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, në konferencën e jashtëzakonshme të thirrur për media tha se mostrat e ish-aktivistit të LVV-së, Astrit Dehari janë zhdukur nga Laboratori i Toksikologjisë në kuadër të Institutit të Mjekësisë Ligjore.

Ajo tha se në atë hapësirë të IML-së ku janë ndodhur mostrat kanë qasje vetëm 3 persona.

“Në mbajtëset e epruvetave kanë qenë 15 epruveta me gjak, 1 epruvetë e urinës dhe 1 epruvetë e lukthit. Nga kjo dy epruveta ia kanë dhënë Instututit Zvicëran dhe një policisë për ADN. Aktualisht sipas informacioneve, mungojnë 12 epruveta me gjak, 1 e urinës dhe 1 e lukthit. Në vendin ku rrinë epruvetat kanë qasje vetëm 3 persona, pra vetëm 3 persona i kanë çelësat ku ruhen mostrat”, tha Haxhiu.

Ajo nuk ka bërë të ditur emrat e atyre personave.

Më shumë artikuj

Të fundit