3.4 C
Pristina
Thursday, March 30, 2023

“JugosIIavi të re”, TërmkoIIi anaIizon dekIaratën e ambasadorit HiII, ja si po punon ai?!

Rekomandime

Pas deklaratave të ambasdorit amerikan në Serbi, Chrisopher Hill, ka reaguar edhe Melihate Tërmkolli.

Ajo ka thënë se pas gjithë deklarimeve ai konsistoi edhe pavarësinë e Kosovës, gjë që është e vërtetë kjo, “por ambasadori Hill, me sa duket mendon njësoj edhe sot për pavarësinë e Kosovës”.

“Po del që ambasadori Hill nuk po punon për ndërtimin e marrëdhënieve pak më normale ndërmjet dy shteteve, Kosovës dhe Serbisë por për një Jugosllavi të re, në të cilën Kosova do të ishte e shumta njëfarë autonomi!”, shkruan ajo.

Shkrimi në Facebook:

Ҫ’farë po thotë ambasadori Hill?!

Ambasadori i SHBA-ve në Serbi, z. Hill, shprehu keqardhje për bombardimet e NATO-s kundër forcave ushtarake policore e paramilitare të Serbisë më 1999, pa asnjë lloj shpjegimi, sikur ajo të kishte ndodhur për pikë të qejfit e jo për të shpëtuar një popull, shqiptarët, nga shfarosja, nga krimi e gjenocidi serb që po kryente kundër shqiptarëve e Kosovës.

Ambasadori Hill, për më tepër e kontestoi pavarësinë e Kosovës duke iu “arsyetuar” Serbisë se ai ishte për një autonomi e jo për pavarësi të Kosovës. Është plotësisht e vërtetë kjo, por ambasadori Hill, me sa duket mendon njësoj edhe sot për pavarësinë e Kosovës. Përndryshe, s’ka si të kuptohet ndryshe arsyetimi i barrikadave me të drejtën e serbëve për protesta, s’ka si të kuptohet “e drejta kolektive” e serbëve në Kosovë, anipse gëzojnë të drejtat kushtetuese juridike më shumë se çdo minoritet tjetër në Evropë, s’ka si të kuptohet ndryshe arsyetimi i krejt kësaj me “të drejtën shekullore” të serbëve në Kosovë dhe s’ka si të kuptohet ndryshe turri i ambasadorit për futjen e Kosovës në “Open Balkans”.

Po del që ambasadori Hill nuk po punon për ndërtimin e marrëdhënieve pak më normale ndërmjet dy shteteve, Kosovës dhe Serbisë por për një Jugosllavi të re, në të cilën Kosova do të ishte e shumta njëfarë autonomi!

Është fat që mbase qëndrimet “personale” të ambasadorit Hill nuk janë politika zyrtare vendim-marrëse e SHBA-ve por që qëndrimet e tilla determinojnë në masë të caktuar edhe qëndrimin zyrtar, sigurisht që po!

Kosova, si gjithnjë në heshtje, s’ka as politikë, as diplomaci!

#MT

Më shumë artikuj

Të fundit