11.2 C
Pristina
Saturday, March 25, 2023

“Rrethi i ngushtë do t’i kthehet kundër”, paraIajmërimi i ekspertëve: Regjimi i Putinit do të përbaIIet me koIaps në vitin 2023

Rekomandime

Regjimi mizor i Vladimir Putinit do të përballet me kolaps total vitin e ardhshëm pasi rrethi i tij i ngushtë do të kthehet kundër tij, kanë pohuar ekspertët.

Ndërsa numri i të vdekurve rusë në Ukrainë ka tejkaluar shifrën e zymtë prej 100,000, persona të brendshëm kanë treguar se si regjimi i Putin mund të shkatërrohet në vitin 2023. Duke folur për The Sun Online, ekspertja ruse me qendër në SHBA, Olsa Lautman nga Qendra për Analizën e Politikave Evropiane tha: “Nuk do të habitesha nëse regjimi i tij shembet në 2023.”

Ajo tha se përmbysja e regjimit të Putinit ka të ngjarë të vijë nga brenda, sesa nga një lëvizje organike e njerëzve të zakonshëm.

Dhe ajo tha se komplotet e shumta rreth shëndetit të keq të Putinit mund të ishin lëshuar nga pasardhësit e tij të mundshëm në një përpjekje për të minuar regjimin e tij.

“Thashethemet për shëndetin e Putinit po nxirren nga shërbimet e sigurisë”, tha ajo.

“Ato janë nxjerrë jashtë që nga viti 2008, gjithmonë në kohën e ngjarjeve kryesore.”

“Ata mund të jenë duke hedhur bazat për largimin e Putinit, mund të jenë një formë shpërqendrimi për Perëndimin, ose mund të jenë për të dekurajuar kryengritjet.”

“Pse të shqetësoheni për të rrëzuar Putinin nëse ai do të vdesë?”

Por Olga paralajmëron se pritja që Putini të vdesë nuk është zgjidhje.

“Putini i ka ezauruar të gjitha opsionet, por ai do ta zvarritë luftën”, tha ajo.

“Ai do të kërkojë dobësi në Perëndim, fërkime mes aleatëve, si mes Perëndimit dhe Europës, dhe mes Britanisë së Madhe dhe BE-së.”

Ajo gjithashtu paralajmëroi se nuk ka asnjë shans për paqe në Ukrainë derisa Putini të largohet.

“Paqja në Ukrainë do të thotë që Rusia të paketojë ushtrinë e saj dhe të kthehet në shtëpi”, tha ajo.

“Kjo do të thotë se Rusia do të de-okupojë të gjithë territorin ukrainas, duke përfshirë Krimenë dhe Donbasin”.

Ajo shtoi: “Kjo nuk do të ndodhë nën regjimin e Putinit. Nëse regjimi i tij shembet dhe ka një fytyrë të re në Kremlin që dëshiron të bëjë ndryshime, atëherë mund të ketë ndryshime afatshkurtra, por në fund jo një tërheqje afatgjatë.”

Dhe një burim i brendshëm rus i kthyer në disident ka pohuar gjithashtu se regjimi i Putinit mund të përballet me kolapsin në të ardhmen e afërt./Abcnews.al

Më shumë artikuj

Të fundit