4.7 C
Pristina
Thursday, March 30, 2023

Shefi i shtabit të Ushtrisë Kroate në Kosovë në ditën kur ushtria serbe kërkoi të kthehet

Rekomandime

Një delegacion i ushtrisë së Kroacisë i udhëhequr nga Shefi i Shtabit të Ushtrisë Kroate, admirali Robert Hranj ka adhur sot në Kosovë, bën të ditur Ministria e Mbrojtjes së Kosovës.

“Ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj, i shoqëruar nga zëvendëskomandanti i FSK-së, gjeneralmajor Enver Cikaqi, si dhe delegacioni i tij, pritën në takim Shefin e Shtabit të Ushtrisë Kroate, admiralin Robert Hranj, me delegacionin përcjellës” thuhet në njoftim

Për koincidencë vizita ndodhë në kulmin e tensioneve Kosovë-Serbi dhe kur Beogradi dorëzoi kërkesën për futjen e trupave të tyre në Kosovë që pretendojnë se duhet të kthehen duke u thirur në Rezoluten 1244.

Tutje theksohet se krahas “diskutimit për nivelin e lartë të bashkëpunimit bilateral, në këtë takim u diskutua edhe rreth situatës aktuale gjeopolitike pas agresionit rus në Ukrainë, ndikimit në mjedisin e sigurisë në Ballkan, si dhe rëndësisë së bashkëpunimit ndërmjet shteteve aleate të këtij rajoni për t’i luftuar sulmet hibride”

Ministri Mehaj, sic bën të ditur Ministria, në këtë takim njoftoi Admiralin Hranj “rreth avancimeve të FSK-së, si dhe funksionin që do ta ketë Agjensioni i Inteligjencës për Siguri, nëpërmjet të cilit do rritet edhe bashkëpunimi ndërmjet shteteve në menaxhimin e informacioneve të rëndësishme në aspektin e sigurisë”

Ministria bën të ditur se në takim “ u bisedua edhe për nënshkrimin e marrëveshjes SOFA, bashkë-zbarkimin e forcave të të dyja shteteve, si dhe për rëndësinë e përkrahjes së shtetit tonë mik Kroacisë, në procesin e anëtarësimit në Programin e Partneriteti për Paqe, si rrugë drejt anëtarësimit në familjen e madhe euroatlantike, në NATO”.

Më shumë artikuj

Të fundit