9.1 C
Pristina
Thursday, March 30, 2023

Vuçiq s’bindet për t’i hequr barikadat: Serbët nuk i vendosin ato për teke të tyre

Rekomandime

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, përkundër kërkesave nga SHBA dhe Britania e Madhe nuk është bindur që të hiqen barrikadat në veriun e Kosovës.

Ai pas mbledhje së Këshillit të Sigurisë, ka thënë se serbët nuk i vendosin barrikadat për “teket e tyre”.

“Ata nuk e kufizojnë lëvizjen e asnjë shqiptari, asnjë nga shqiptarët nuk lëviz kështu, kjo është shprehja e tyre e protestës kundër arrestimit të njerëzve, rrahjes së njerëzve, keqtrajtimit të njerëzve dhe mospërmbushjes së marrëveshjes së Brukselit”, ka thënë Vuçiq teksa propagandonte.

E për sa i përket marrëveshjeve të Brukselit, Vuçiq ka pyetur SHBA-të se cilën marrëveshje e ka respektuar Kosova.

Përmendi edhe marrëveshjen e Uashingtonit e nënshkruar më 4 shtator 2020.

“Cilën marrëveshje e respekton Prishtina, cilën marrëveshje e respektoni ju, a është Karta e Kombeve të Bashkuara, a është Akti Final, Rezoluta 1244, a është Marrëveshja e Uashingtonit, thuani një nga këto akte që respekton Prishtina, ka deklaruar Vuçiq.

Më shumë artikuj

Të fundit