-1.5 C
Pristina
E martë, 29 Nëntor, 2022

Analisti serb në ankth: Kurti do të jetë më i fuqishëm pas zgjedhjeve, të jemi unik

Rekomandime

Analisti politik serb, Predrag Rajiç ka thënë se lideri i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti do të jetë më i fuqishëm pas zgjedhjeve në Kosovë dhe për këtë serbët duhet të qëndrojnë të bashkuar në mënyrë që të mbijetojnë në veriun e Kosovës.

Ai thotë se forcimi i Albin Kurti duhet t’i shqetësojë, pasi sipas tij, nuk është në favor të komunitetit serb,

Do të ketë një rikompozim midis partive politike shqiptare.

Albin Kurti ndoshta do të forcohet edhe më shumë dhe kjo është diçka që mund të na shqetësojë, e cila padyshim nuk është në favor të komunitetit serb në Kosovëi, sepse ai është një ekstremist që shkon edhe një hap më tej. në lidhje me koalicionin e luftës të ish komandantëve të UÇK-së “, tha Rajiç për Kosovo Online.

Sipas tij, komuniteti serb duhet të mbetet i bashkuar dhe i fortë. Po ashtu serbët duhet të mbeten të mbledhur rreth Listës Serbe dhe të përkushtuar ndaj qeverisë në Beograd dhe presidentit Aleksandar Vuçiq , sepse vetëm në atë mënyrë mund të mbijetojnë në Kosovë.

Në Kosovë, ne nuk mund të kemi një politikë klasike partiake dhe grindje partiake, ne duhet të jemi të bashkuar, të mbledhur rreth udhëheqjes serbe, sepse vetëm në atë mënyrë serbët mund të mbijetojnë atje, si në veri ashtu edhe në enklavat në jug të Ibrit”, tha ai.

Rajiç thotë se ai ka frikë nga provokimi, si dhe se skena politike do të nxehet më shumë për shkak të situatës sipas tij, katastrofike ekonomike në Kosovë dhe krizës së shkaktuar nga pandemia e koronavirusit.

Më duket se udhëheqësit shqiptarë do të garojnë për të qenë një shovinist më i theksuar në periudhën e ardhshme dhe të përdorin ato anë të shëmtuara të nacionalizmit, nacionalizmit negativ. Ata do të përpiqen të tregojnë se janë më shumë kundër interesit serb në mënyrë që të mbulojnë faktin se ky është një komunitet që është në një situatë katastrofike ekonomike, e cila është ngrënë plotësisht nga korrupsioni dhe ku krimi i organizuar është në të vërtetë një sistem vlerash, jo një anomali, “tha Rajiç.

Për shkak të situatës, siç deklaron ai, dialogu midis Beogradit dhe Prishtinës do të ngadalësohet .

Dialogu nuk ka funksionuar mirë më parë falë pengesave shqiptare. Kjo do të demonstrohet më tej në periudhën e ardhshme dhe unë mendoj se dialogu do të ndalet kryesisht. Nëse zhvillohen bisedime, ato do të jenë me një kapacitet më modest, jo faji ynë, por faji i shqiptarëve”, përfundoi Rajiç.

Të hënën në mbrëmje, Gjykata Kushtetuese mori shpalli aktgjykimin për rrëzimin e Qeverisë Hoti dhe shkuarjen në zgjedhje të jashtëzakonshme, duke konstatuar se përbërja e kabinetit qeveritar s’i kishte marrë votat e nevojshme, pasi që ky organ e cilësoi si të pavlefshme votën e ish-deputetit të dënuar me burgim, Etem Arifi.

Vendimi nr. 07/V-014 i Kuvendit të Republikës së Kosovës për Zgjedhjen e Qeverisë së Republikës së Kosovës, i 3 qershorit 2020, nuk është në pajtueshmëri me paragrafin 3 të nenit 95 [Zgjedhja e Qeverisë] të Kushtetutës, sepse Qeveria nuk ka marrë shumicën e votave të të gjithë deputetëve të Kuvendit të Republikës së Kosovës”, thuhet ndër tjerash në konstatimet e Gjykatës Kushtetuese.

Më shumë artikuj

Të fundit