TË NDRYSHME

Krijohet “Dielli artificial”, ka arritur temperatura rekorde

Eksperimenti i energjisë së pastër i njohur si “dielli artificial” ka arritur një temperaturë të re rekord. Qëllimi i programit kinez është të imitojë reagimet...

Leonora qe një dekadë në martesë me serbin: Nuk është lehtë të jesh nuse serbe

Martesat e përziera në Kosovë, mes serbëve dhe shqiptarëve, nuk janë të rralla. Dashuria mes Çasllavit dhe Leonora Todiçit nga Lipjani vazhdon prej më...

Edhe pak dhe gati, ura më e gjatë në botë do të lidhë Evropën me Azinë

Në proces është faza përfundimtare e ndërtimit të urës spektakolare varëse “Canakkale 1915”. Kur në mars të vitit të ardhshëm edhe zyrtarisht do të hapet,...

A e dini se çka ndodhë kur në Kosovë këthehet ushtria serbe?

Shkruan: Fahri XHARRA Një pyetje së cilës të gjithë ia dimë përgjegjën , e dimë ne që e përjetuam luftën e vitit 1999, por e...

‘Gegnishtja nuk është dialekt i asnjë gjuhe, përfshi Shqipen, Gegnishtja është gjuha ma e vjetër e kontinentit – Gjon Shllaku

Gegërishtja nuk është dialekt i asnjë gjuhe, përfshi Shqipen. Gegërishtja është gjuha ma e vjetër e kontinentit e për fat të mirë flitet edhe...

I kërkuar