0.6 C
Pristina
E shtunë, 4 Shkurt, 2023

Çfarë thotë Bibla për tatuazhet dhe piercing?

Rekomandime

Kanë qenë librat e shenjtë që shumë herë kanë përcaktuar se çfarë është mirë të bëhet dhe çfarë jo. Çfarë është e lejueshme qoftë në veshje apo edhe në ushqim. Një ndër librat më të rëndësishëm për këtë është Libri i Levitikut.

Levitiku është një Libër i Testamentit të Vjetër që përcakton të gjitha rregullat që Zoti shtoi më vonë, me sa duket sepse “400 urdhërat ose më shumë” nuk janë aq tërheqës dhe do të kishin qenë më të vështira për t’u mësuar përmendësh.

Në të, zbulojmë se cilat kafshë janë të lejueshme për të ngrënë dhe po ashtu në të tregohen edhe pikëpamjet e Zotit për tatuazhet dhe piercing-s.

Në Levitiku 19:28 , Zoti thotë: “Nuk do të bësh asnjë shenjë në mishin tënd për të vdekurit, dhe as të shtypësh ndonjë shenjë mbi ty…”

Përkthime të ndryshme ndryshojnë pak, por mesazhi i përgjithshëm mbetet: çarjet dhe piercing-s nuk janë të mira.

Mëkatet e tjera të pafalshme të listuara përfshijnë ngrënien e proshutës, rritjen e disa llojeve të bimëve në një fushë etj.

Ndaj edhe ky libër thotë se është mirë që përpara se ju të konsideroni bërjen e një tatuazhi është mirë të mendoheni më parë.

Më shumë artikuj

Të fundit