Këto janë 5 metodat për ta bërë më të shpejtë telefonin tuaj

  0
  650

  Nëse keni pasur të njëjtin smartphone për disa vjet, me siguri keni parë që pajisja juaj bëhet më e ngadaltë me kalimin e kohës,atëherë është koha që të provoni 5 mënyrat të thjeshta për ta bërë atë më të shpejtë,transmeton.

  Ndërsa nuk ka ndonjë zgjidhje të vështirë dhe të shpejtë për të rregulluar një telefon të ngadaltë, shpresojmë që pas këtyre hapave të ndihmoni që telefoni juaj të funksionojë sa më shpejtë dhe në mënyrë efikase që të jetë e mundur.

  1.Pastro të dhëna të ruajtura

  Cache është sistemi i ruajtjes së smartphone-it tuaj që jep të dhënat e pajisjes nga përdorimet e mëparshme përpara se të kryeni një veprim.Kur një cache është i mbushur, pajisja do të duhet të skanojë të gjithë kujtesën e saj për të dhënat e kërkuara, të cilat mund të jenë një gjë e rëndë kur telefoni është i ngarkuar.Thjesht pastrimi i hapësirës të telefonit do të ketë një ndikim të dukshëm për të hapur faqet në internet, drejtimin e aplikacioneve dhe veprimet e tjera.

  2. Menaxhoni aplikacionet tuaja

  Nëse aplikacionet tuaja nuk menaxhohen në mënyrë efektive, ato mund të ngadalësojnë performancën e telefonit tuaj. Fshirja e çdo aplikacioni të papërdorur do të ndihmojë në krijim e hapësirës, e cila nga ana tjetër përmirëson fuqinë e përpunimit të telefonit tuaj.Në mënyrë të ngjashme, për aplikacionet që përdoren rregullisht si Twitter dhe Facebook, mund të jetë e dobishme që ti fshini dhe instaloni periodikisht ato. Kjo sepse kur versioni i mëparshëm i aplikacionit nuk fshihet, por mbishkruhet nga versioni i ri me kalimin e kohës kjo mund të rrisë ngarkesën e hapësirës së marrë nga aplikacioni në fillim.

  3. Përditësoni sistemin e fundit operativ

  Nëse telefoni juaj po përdor një sistem të vjetër operativ, ai mund ta ngadalësojë pajisjen tuaj. Kryerja e update-ve të rregullta, të rekomanduara do të sigurojë që pajisja juaj gjithmonë të funksionojë në mënyrë më të shpejtë.

  4. Aplikacione për përmirësimin e performancës

  Ka disa aplikacione që mund të shkarkoni për të ndihmuar në përmirësimin e performancës së telefonit tuaj. Shkarkimi i një aplikacioni të Task Manager për shembull, mund të ju ndihmojë të kontrolloni se cilat aktivitete janë aktivizuar si pjesë e procesit të përdorimit të telefonit sa herë që ndizni telefonin tuaj.. Ju gjithashtu mund të gjeni aplikacione që ndihmojnë në pastrimin e hapësirës së memorjes.

  5. Zëvendësoni baterinë

  Dhe në fund zëvendësimi i baterisë tuaj mund të ndihmojë që t’i jepni një shpejtësi smartphone-t të vjetër.Bateritë moderne të telefonit bëjnë shumë më tepër sesa thjesht të përdorni celularin, pasi ato janë integrale për mënyrën e funksionimit të një telefoni.