KQZ publikon rezultatet zyrtare: NISMA mbetet jashtë Parlamentit

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka shpallur rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të 6 tetorit.

Valdete Daka kryetare e KQZ-së ka treguar sa vota dhe përqindjen që kanë marrë partitë.

Sipas saj NISMA nuk e ka kaluar pragun pasi nuk ka arritur të marrë 5 % të votave.

VV 26 %

LDK 24 %

PDK 21 %

AAK-PSD

NISMA-AKR 4.9.84

VV 222.811 vota 32 deputetë

LDK 29 deputetë

PDK 25 deputetë

AAK-PSD 14 deputetë

Lista Srpska 10 deputetë