Në zgjedhjet e Zvicrës garojnë gjashtë kosovarë

Nesër shteti i Zvicrës përballet me zgjedhjet federale, ndërsa pjesë e kësaj gare zgjedhore janë edhe gjashtë kosovarë, transmeton Gazeta Metro.

Në zgjedhjet federale të Zvicrës do të konkurrojnë edhe 6 bashkatdhetarë në kantone të ndryshme.

Ata në mesin e premtimeve kanë veçuar trajtim më të mirë për personat me nevoja të veçanta.
Konkurrentet kosovarë që do jenë pjesë e kësaj gare elektorale janë Luan Bardhi është kandidat i vetëm shqiptar në Zvicrën franceze si pjese e partisë Liberale.

Islam Alijaj nga Cyrihu, person me aftësi te kufizuara thotë se nëse zgjedhet deputet do angazhohet për trajtim më të mirë per këtë kategori të shoqërisë zvicerane.

Në listen e kandidatëve për deputet federal është edhe Arben Bulakaj nga kantoni Sentgalen, Ylfete Fanaj, kantoni i Lucernit, si dhe dy candidate tjerë, Valentina Milici e Eduar Muqaj.