19.7 C
Pristina
Tuesday, May 30, 2023

Një banor nuk e lëshon pronën për asfalt

- Advertisement -

Të rekomanduara

Zgjerimi dhe asfaltimi i rrugës në fshatin Mramor të Prishtinës, këtë të hënë nuk ka shkuar ashtu siç planifikohej.

Nga 1.5 kilometra, të cilat janë shtruar sot, një pjesë e kësaj rruge është ngushtuar përreth 1 metër e gjysmë.

Kjo pasi që njëri nga banorët e këtij fshati, përmes disa rrethojave të vendosura në rrugë, nuk ka lejuar që asfalti të kalojë nëpër pronën e tij.

I kontaktuar nga KTV-ja, Avdullah Gashi ka thënë se ai dhe vëllai i tij nuk do ta lejojnë shtrimin e asfaltit në pronën e tyre derisa ata të kompensohen.

- Advertisement -

Por, banorët e tjerë të fshatit thonë se ata kanë ofruar pa asnjë kompensim pronën e tyre vetëm që të shtrohet asfalti në këtë fshat.

Të tjerë banorë thonë se ngushtimi i rrugës do të rrezikojë qarkullimin e veturave në këtë pjesë.

Derisa zyrtarë të Ministrisë së Infrastrukturës kanë konfirmuar se të hënën ka nisur asfaltimi i segmentit të parë në këtë fshat, mirëpo si shkak i problemeve me shpronësimin e pronave, procedurë që, sipas tyre, është dashur ta kryejë Komuna e Prishtinës, një pjesë e kësaj rruge ka devijuar.

“Sot ka filluar asfaltimi i segmentit të parë 1.5 km. Projekti ka hasur në probleme me shpronësime, por meqë projekti është memorandum i bashkëpunimi me Komunën e Prishtinës, kjo e fundit obligohet të kryejë shpronësimet dhe deri më sot nuk ka ndërmarrë asgjë në këtë drejtim”, thuhet në përgjigjen nga Ministria e Infrastrukturës.

KTV-ja ka tentuar të marrë një përgjigje edhe nga drejtori për Planifikim Strategjik dhe Zhvillim të Qëndrueshëm, Genc Bashota, por kontakti me të ka qenë i pamundur.

- Advertisement -

Janë rreth 4 kilometra rrugë, të cilat Ministria e Infrastrukturës do t’i asfaltojë në këtë fshat.

- Advertisement -

Të fundit

Mësuesja shpjegon anatominë në mënyrë ‘origjinale’, zhvishet para nxënësve

Ajo ishte duke shpjeguar anatominë ndërkohë që hipi mbi një bankë dhe nisi të zhvishej. Një mësuese në një shkollë...

Më shumë

- Advertisement -