Njeriu i besueshëm i kryeministrit britanik fton qytetarët të votojnë për PDK-në

Një prej figurave më të talentuara të Partisë Konservatore të Britanisë së Madhe, James Wharton, para shumë simpatizantëve të PDK-së në Prishtinë, ka mbajtur një fjalim mobilizues.

Ish-ministri britanik dhe njeriu i besueshëm i kryeministrit aktual Boris Johnson, ka thënë se PDK-ja është një anëtare e Partisë së Konservatorëve dhe Reformistëve Evropianë. Dhe, sipas tij, kjo e bën PDK-në një parti simotër të partisë së tij, Partisë Konservatore të Mbretërisë së Bashkuar.

“Disa muaj më parë pata privilegjin të drejtoja fushatën e Boris Johnsonit për udhëheqjen e partisë sime. Unë e mbështeta për shkak të vlerave të tij. Sot shoh po ato vlera të pasqyruara edhe në këto zgjedhje këtu”, ka shtuar ai.

Miku i kryeministrit britanik, James Wharton, ka thënë se Britania dëshiron një Kosovë të hapur, që është e lirë dhe ku respektohet sundimi i ligjit.

Sipas tij, Britania e dëshiron një Kosovë që të qëndrojë afër Britanisë së Madhe, sepse kemi kaq shumë gjëra të përbashkëta.

“Kosova duhet ta shfrytëzojë këtë mundësi për të ndërtuar të ardhmen e saj. Populli duhet ta vendosë Kosovën në rrugën e duhur. Korrupsioni e shkatërron shoqërinë. Nëse nuk ballafaqohet, ai rritet edhe më keq. Korrupsioni shkatërron shtetin ligjor dhe grabit nga burimet që nevojiten për shërbime publike”, ka shtuar ai.

Sipas britanikut nga Partia Konservatore e Britanisë së Madhe, nëse nuk e luftojmë korrupsionin, nuk mund të përmirësojmë shkollat, nuk mund të përmirësojmë kujdesin shëndetësor dhe nuk mund të sigurojmë të ardhmen e një vendi.

“Kjo është arsyeja pse unë jam këtu, për të mbështetur PDK-në dhe Kadri Veseli. Ai nuk ka thënë vetëm premtime të ngrohta. Ai tashmë ka treguar se do të veprojë për të zhdukur abuzimet. Ai ka përvojë e forcë dhe ai ka vullnetin për të shtyrë përpara ndryshimin”, ka thënë ai.

Wharton ka thënë se Kadri Veseli është mik i Britanisë së Madhe, ashtu sikurse ai është mik edhe i Shteteve të Bashkuara.

Sipas tij, Grupi i Partive Konservatore Evropiane dëshiron një Kosovë të gjallë që forcon lidhjet me vendet jashtë, një Kosovë që zgjedhë liderët e duhur për të ndërmarrë reformat e duhura.

“Platforma që Kadri Veseli dhe PDK-ja kanë paraqitur në këto zgjedhje është e duhura. Ajo do ta vendosë Kosovën në rrugën e zhvillimit dhe do të forcojë marrëdhëniet me Perëndimin. Ju keni një shans që të votoni për të luftuar korrupsionin dhe për të çimentuar të ardhmen e Kosovës si një vend të lirë, demokratik dhe të prosperuar që orientohet drejt perëndimit”, ka theksuar ai.

Në fund, ai u ka bërë thirrje qytetarëve të Kosovës që ta shfrytëzojnë këtë shans dhe të votojnë PDK-në dhe Kadri Veselin.

“Shpresoj që do ta shfrytëzoni atë shans. Dhe shpresoj që agjenda e Kadri Veselit do ta çojë Kosovën përpara në një të ardhme të ndritshme dhe të zhvilluar. Votoni 112”, ka thënë ai.