Numërohet kutia e parë e votave të diasporës, këto janë votat

Në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve ka nisur procesi për numërimin e rreth 1800 votave të ardhura nga diaspora, jashtë afatit ligjor, por me vendim të Supremes se të njëjtat duhet të numërohen.

Tanimë votat në kutinë e parë janë numëruar.

Këto janë votat që morën partitë politike në tavolinën e parë të QNR-së:

Lëvizja Vetëvendosje 99 vota, Partia Demokratike e Kosovës 26 vota, Lidhja Demokratike e Kosovës 24 vota, Nisma 6 vota dhe AAK 4 vota.