Paralajmërohen Kurti dhe Osmani: Rreziku që i kanoset Qeverisë së re, nëse votohet pa minoritetet

Rashiti: Rrezikohen zgjedhje të reja

Analisti i çështjeve politike Naim Rashiti, ka thënë se nëse Kuvendi i Kosovës, voton qeverinë e re me ministra që përfaqësojnë minoritetet, por pa votat e tyre, ai bën shkelje kushtetuese.

Rashiti ka thënë se nëse dikush ankohet për këtë në Gjykatën Kushtetuese brenda 8 ditësh, Gjykata vendos masa të përkohshme dhe qeveria bëhet jo funksione.

Analisti i çështjeve politike Naim Rashiti, ka thënë se nëse Kuvendi i Kosovës, voton qeverinë e re me ministra që përfaqësojnë minoritetet, por pa votat e tyre, ai bën shkelje kushtetuese.

Rashiti ka thënë se nëse dikush ankohet për këtë në Gjykatën Kushtetuese brenda 8 ditësh, Gjykata vendos masa të përkohshme dhe qeveria bëhet jo funksione.

Postimi i Rashitit në Facebook:

Nëse Kuvendi voton një qeveri me ministra që përfaqësojnë minoritetet, por pa votat e minoriteteve, ai bën shkelje kushtetuese… dhe nëse dikush ankohet në Gj. Kushtetuese brenda 8 -ditësh, Gjykata vendos menjëherë masë të perkohshme mbi Kuvendin, pra qeveria bëhet jo funksionale.

Me një fjalë, rrezikohen zgjedhje të reja…