5.3 C
Pristina
Sunday, April 21, 2024

Paralajmëron Dogana e Kosovës: 5 mijë euro gjobë për ata që ia bëjnë këtë veturës

Rekomandime

Dogana e Kosovës informon të gjithë qytetarët se është duke hasur në raste kur kilometrat e veturave të përdorura rriten me qëllim të tentimit të pagesës më të ulët.

Kodi doganor i Kosovës neni 276 pika për shkak të shmangieve në detyrimet doganore aplikon gjoba financiare ndaj personave që i kane paraqitur për zhdoganim veturat.

- Advertisement -

Gjatë javës së kaluar si dhe gjate kësaj jave (26.08.2019 deri 04.09.2019) ka identifikuar 8 raste të veturave (që të gjitha janë penalizuar me rreth 5,000€ gjoba), te cilat jenë paraqitur për zhdoganim, ku pas verifikimit te kilometrave, janë identifikuar se kemi te bëjmë me mashtrim në kilometra (kanë deklaruar me shume kilometra se sa qe realisht i ka vetura)”, thuhet në njoftimin e Doganës.

Dogana e Kosovës-Sektorët përkatës do të vazhdojnë të bëjnë verifikimin e kilometrazheve të kaluara të veturave qe do te zhdoganohen prandaj i bëjmë apel te gjithë qytetareve, që mos të bien pre e personave te pa ndërgjegjshëm, te cilët munden edhe t’i ofrojnë ofertat për manipulime të kilometrazhit te veturës, me qellim shmangieje nga detyrimet doganore sepse gjobat dhe taksat doganore prape do t’i paguan qytetari që e zhdoganon veturën.

-Advertisement-

Më shumë artikuj

- Advertisement -

Të fundit