13.5 C
Pristina
Tuesday, May 30, 2023

Patriarku Irinej e quan Kosovën “Serbi të Vjetër”

- Advertisement -

Të rekomanduara

Patriarku i Kishës Ortodokse Serbe, Irinej, ka uruar të gjithë serbët për Krishtlindjet.

Patriarku i Kishës Ortodokse Serbe, Irinej, edhe në mesazhin e tij urues për festën e Krishtlindjeve nuk e ka lënë anash aspektin politik sa i përket Kosovës.

Siç shkruajnë mediet serbe, në letrën e patriarkut Irinej ndër të tjera, Kosova quhet edhe “Serbi e Vjetër”.

- Advertisement -

Besimi Ortodoks duhet të ruhet dhe të ruhet me çdo kusht, dhe ne nuk duhet të harrojmë Serbinë e Vjetër, gjegjësisht Kosovën dhe viktimat e vendeve të tjera të ekzekutimit”, ishte porosia kryesore e patriarkut Irinej në letrën e tij për Krishtlindje.

Kreu i Kishës serbe gjithashtu tha se punonjësit, sado që meritojnë, duhet të kujtohet se asgjë nuk duket se bëhet pa harmoni dhe unitet me të gjithë të tjerët, asgjë për të detyruar, pasi që siç thotë ai, të mos heqësh këmishën e pandërprerë të Krishtit, domethënë, të mos deshifrosh në figurën e Krishtit të Bekuar.

Kudo, pra, zbatohet rregulli i trajtimit të vetvetes dhe të tjerëve në një mënyrë të butë, të vërtetë dhe sakrifikuese. Ne nuk duhet të harrojmë Serbinë tonë të Vjetër, pra Kosovën të cilën duhet ta trajtojmë si mendim, fjalë dhe trashëgimi të besëlidhjes serbe dhe të pandashme nga qenia jonë kombëtare”, ka thënë Irinej.

Sipas tij, kjo gjë vërtetohet edhe me rënien e dëshmorëve në të kaluarën për të ruajtur besimin e tyre.

- Advertisement -

Irinej, duke uruar qytetarët serbë për Krishtlindjet ortodokse, ka kërkuar nga ata që sa më shumë të jenë të bashkuar, ta ruajnë traditën e paraardhësve të tyre dhe ta duan vendin.

- Advertisement -

Të fundit

Mësuesja shpjegon anatominë në mënyrë ‘origjinale’, zhvishet para nxënësve

Ajo ishte duke shpjeguar anatominë ndërkohë që hipi mbi një bankë dhe nisi të zhvishej. Një mësuese në një shkollë...

Më shumë

- Advertisement -