Politikani serb e uron Kosovën për zgjedhje të lira dhe me kulturë demokratike

Politikani serb, Çedomir Jovanoviç, nëpërmjet një postimi publik, ka thënë se shteti Kosovës ka treguar kulturë të lartë demokratike në zgjedhjet e 6 tetorit.

Ai shpreson që zgjedhjet në Kosovë do të freskojnë skenën e brendshme politike.

Postimi plotë:

Shikoj rezultatet e zgjedhjeve në Kosovë si shprehje e nevojës për të freskuar skenën e brendshme politike në Kosovë, por edhe në marrëdhënie me Serbinë. Kosova ka treguar një shkallë të lartë të kulturës demokratike në procesin zgjedhor, dhe tani është koha që kjo energji të sjellë në bashkëpunim rajonal. Unë shpresoj se një qeveri e re me një shumicë të qëndrueshme në parlament do të formojë së shpejti një marrëveshje me Beogradin, e cila do të ketë fuqinë për të arritur një marrëveshje me Beogradin e cila do të kuptojë dhe pranon shoqërinë në Kosovë.

Albin Kurti nuk është një kërcënim për Serbinë, por një shans, për shkak të shpresës që shoqëria kosovare njeh tek ai dhe mbështetja që ai gëzon. Deklaratat e Albin Kurtit se ai dëshiron të bisedojë me serbët në Kosovë, dhe jo me Beogradin, duhet të shohin një shans për integrim më të madh të serbëve në shoqërinë dhe institucionet e Kosovës.