-0.6 C
Pristina
E martë, 31 Janar, 2023

Ramadani: E kem shkallen e vdekshmërisë më të lutën në botë, me 2,4 %

Rekomandime

Drejtori i Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës, Naser Ramadani, ka folur rreth çështjes së pandemisë, ia ka thënë se Kosova ka shkallen e vdekshmërisë me të ulët në botë, me 2,4 për qind.

Ramadani tha se Kosova për momentin ka a shkallen e vdekshmërisë me të ulët në botë, me 2,4 për qind.

Ai tha se situate në kuptimin e strategjisë, ku ata e kanë planifikuar që do të zgjas nga tre deri në 6 muaj.

“Pra, ne jemi ballafaquar me problemet shëndetësore dhe ekonomi. Ne kemi vendosur për të shpëtuar njerëzit”, tha ai, duke shtuar se ata kanë planifikuar se qytetarët do ta mësojnë këtë strategji për tre muaj, pasi gjithkund në botë mësojnë mjaftueshëm për kujdes gjatë asaj kohe.

Sipas tij, masat nuk janë liruar vrullshëm siç pretendojnë disa por janë liruar në mënyrën më të ngadalshme të mundshme.

“Duket të mësohemi të jetojmë me virusin dhe sa më herët që të mësohemi aq më të relaksuar do të jemi”, tha ai në Pressing.

Ai ka thënë se numri kaq i madh i rasteve në Kosovë, është për shkak se nuk po zbatohen rekomandimet.

Ramadani ka ripërsëritur disa herë se askush përveç epidemiologëve nuk duhet të udhëzojë menaxhimin e pandemisë

Më shumë artikuj

Të fundit