Rrëfimi rrënqethës: U pa në një foto, ja çfarë e detyruan serbët të bëjë

Adnan Merovci ka publikuar rrëfimi rrënqethës që ka ndodhur në vitin në Kosovë, një shqiptarit nga Kosova i cili është torturuar nga forcat serbe.

Ai në një postim në Facebook, ka shkruar se “i riu Bashkim Gërlica ishte detyruar nga 6 polic serb të përbinte unazën e fejesës si dënim për posedimin e fotografive për pajtimin e gjaqeve në Kaçanik!”.

Kujtesë: “Unaza e Fejesës”!

Duke shfletuar arkivin!

Në vitin 1989 kur në Kosovë ishte themeluar Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut (KMLDNJ), shqiptarët drejtoheshin për ndihma në rastet e dhunës së shkaktuar nga policia okupatore serbe.

I riu Bashkim GËRLICA ishte detyruar nga 6 polic serb të përbinte unazën e fejesës si dënim për posedimin e fotografive për pajtimin e gjaqeve në Kaçanik!

Me rastin ishte marë KMDLNJ dhe Dr. Zenel KELMENDI i cili kishte bërë të mundur që përmes mjekut të specializuar për këso rastesh Dr. Samedin HAXHIJAHA në klinikën e Prishtinës t’ia nxjerrin unazën e përbirë. Ky rast kishte bërë bujë të madhe dhe ishte regjistruar nga televizioni i asaj kohe (RTP) nga gazetari Zekë SINANAJ.