Satan 2 apo ‘djalli vetë’: Arma që shkatërron një shtet të tërë për pak sekonda

‘Satan 2’ është një raketë ruse e cila cila përmban 16 mbushje bërthamore ka një rreze përshkrimi prej 10 mijë kilometrash dhe mund të asgjësojë një zonë të njëjtë me atë të Teksasit në SHBA apo të Francës.

Ajo është pajisur me teknologji të sofistikuara e gatshme për t’iu shmangur sistemit të radarëve të armikut. Kjo armë e tmerrshme mund të sjellë fundin e botës dhe se ajo ngjall frikë në zemrat e shefave të ushtrive perëndimore se teknologjia për mbrojtjen nga raketat është tërësisht e paaftë për ta ndalur.

Emri zyrtar i raketë është SARMAT RS-28 M’s dhe ajo do të zëvendësojë raketën e vjetër sovjetike R-36. Nofkën “satana”, ose “djalli”, kësaj rakete ia kanë vënë ekspertët ushtarakë të NATO’s.