9.6 C
Pristina
Monday, February 26, 2024

‘S’e tërheqim njohjen e Kosovës’, ministri i Jashtëm çek i përgjigjet shpejtë kryeministrit e presidentit

Rekomandime

‘S’e tërheqim njohjen e Kosovës’, ministri i Jashtëm çek i përgjigjet shpejtë kryeministrit e presidentit
‘S’e tërheqim njohjen e Kosovës’, ministri i Jashtëm çek i përgjigjet shpejtë kryeministrit e presidentit

AKTUALE
shtator 17, 2019 – 13:28
Detajet
SHPËRNDAJE:
Çështja e pavarësisë së Kosovës ka shkaktuar përçarje në skenën politike në Çeki.

Mbrëmë, presidenti e kryeminsitri çek mbajtën një takim nga ku u fol edhe kjo çështje, dhe u mor vendim që tema e njohjes së pavarësisë së Kosovës të diskutohet në një takim koordinues të politikës së jashtme, shkruan lajmi.net.

Mirëpo i menjëherëshëm ka qenë reagimi i ministrit të Jashtëm çek, Tomas Petriqek.

Para gazetarëve, ai është kundërpërgjigjur duke thënë se Çekia nuk ka arsye që ta tërheq njohjen e Kosovës.

“Nuk shoh ndonjë arsye që Çekia ta tërheq njohjen e Kosovës. Është e rëndësishme që politika e jashtme e Çekisë të jetë e vazhdueshme dhe e kuptueshme”, ka thënë ai para gazetarëve.

‘S’e tërheqim njohjen e Kosovës’, ministri i Jashtëm çek i përgjigjet shpejtë kryeministrit e presidentit
‘S’e tërheqim njohjen e Kosovës’, ministri i Jashtëm çek i përgjigjet shpejtë kryeministrit e presidentit

AKTUALE
shtator 17, 2019 – 13:28
Detajet
SHPËRNDAJE:
Çështja e pavarësisë së Kosovës ka shkaktuar përçarje në skenën politike në Çeki.

Mbrëmë, presidenti e kryeminsitri çek mbajtën një takim nga ku u fol edhe kjo çështje, dhe u mor vendim që tema e njohjes së pavarësisë së Kosovës të diskutohet në një takim koordinues të politikës së jashtme, shkruan lajmi.net.

Mirëpo i menjëherëshëm ka qenë reagimi i ministrit të Jashtëm çek, Tomas Petriqek.

Para gazetarëve, ai është kundërpërgjigjur duke thënë se Çekia nuk ka arsye që ta tërheq njohjen e Kosovës.

“Nuk shoh ndonjë arsye që Çekia ta tërheq njohjen e Kosovës. Është e rëndësishme që politika e jashtme e Çekisë të jetë e vazhdueshme dhe e kuptueshme”, ka thënë ai para gazetarëve.

Çështja e tërheqjes së njohjes së Kosovës u bë temë që nga vizita e fundit e presidentit çek në Beograd.

Milos Zeman, nga takimi që pati me homologun e tij serb, Aleksander Vuçiq dërgoi mesazhe negative për shqiptarët, nga ku edhe paralajmëroi marrjen në konsideratë të tërheqjes së njohjes së Kosovës.

Kundër këtij qëndrimi është rreshtuar fuqishëm ministria e Jashtme dhe kryeministri.

Më shumë artikuj

Të fundit