11.7 C
Pristina
Tuesday, March 5, 2024

SHBA e para në mesin e shteteve me më së shumti të infektuar nga Covid-19, Kosova zë këtë pozitë

Rekomandime

Me 8.330 raste të raportuara Kosova zë vendin e 86-të në listën e shteteve me të infektuar nga koronavirusi.

Derisa Maqedoninë e Veriut dhe Serbinë e ka përpara në listë, Shqipëria, që në fillim të pandemisë kishte shifra shumë më të larta se Kosova, tani është nëntë vende më poshtë në renditjen nga Universiteti John Hopkins.

Vendi me rreth dy milionë banorë ka pas Finlandën e 5.518 millionë banorëve, e që si të infektuar nga koronavirusi ka raportuar 7,432 persona.

Gjatë ditës së djeshme deri në ora 15:00 u raportuan 227 vdekje, ndërsa në po këtë orë ndërroi jetë edhe një person nga Kamenica në Spitalin e Gjilanit.

10 vendet e para në listë që kryesojnë për nga numri i të infektuarve janë këto:

SHBA – 4,562,037

Brazil – 2,662,485

India – 1,695,988

Rusia – 838,461

Afrika Jugore – 493,183

Meksika – 424,637

Peru – 407,492

Kili – 355,667

Mbretëria e Bashkuar – 304,793

Irani – 304,204

Më shumë artikuj

Të fundit