4.6 C
Pristina
Tuesday, March 28, 2023

Tentim djegia e Kuranit nga lëvizja anti-islame Pegida shkakton protesta në Holandë

Rekomandime

Lëvizja anti-islame Pegida kishte planifikuar të shtunën gjatë një demonstrate në Roterdam për të djegur një Kuran. Kjo provokoi një kundër-demonstratë të madhe.

Fugonat e policisë ishin parkusr në të gjitha rrugët përreth sheshit të stacionit, shumë përpara demonstratës së paralajmëruar të lëvizjes anti-islame Pegida. Protesta do të fillonte të shtunën pasdite në orën dy përpara stacionit të Roterdamit. Përgjegjësi i Pegida-s, Edwin Wagensveld, ka thënë se dëshiron të djegë një Kuran dhe ky synim ka shkaktuar trazira të mëdha, veçanërisht në mesin e myslimanëve të Roterdammers, çka u shpall një kundër-demonstratë.

Sheshi ishte mbushur plot me kundërprotestues; shumë prej tyre turq. Lutjet bëhen nga një grup burrash të cilët kanë vendosur qilimat e tyre të lutjes krah për krah në trotuar. Turma brohoriste ‘Ja Allah; Bismi Allah; Allahu ekber’ (‘O Allah, në emër të Allahut, Allahu është më i madhi.’). Dhe pastaj vezët e para dhe bombat e fishekzjarreve fluturojnë nëpër ajër.

Para tyre ishte formuar një rresht policësh me helmeta, mburoja dhe shkopinj.

Për të parandaluar përshkallëzimin e mëtejshëm policia arrestoi Wagensveld i cili u dërgua në komisariat ku do të merret në pyetje.

Më shumë artikuj

Të fundit