15.5 C
London
E shtunë, 16 Tetor, 2021

Video e rrallë: Kështu u mbajtën zgjedhjet e para demokratike në Kosovë

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Zgjedhjet e para demokratike në Kosovë, ishin mbajtur pas ndërhyrjes së NATO-së dhe çlirimit të Kosovës.

Ato nuk ishin mbajtur ditën e diele siç ndodh zakonisht, por të hënën më 23 tetor 2000.

Këto ishin zgjedhjet e para në Kosovën e lirë, ndërsa u karakterizuan me numrin e madh të votuesve që kishin dal për të zgjedhur udhëheqësit e tyre lokal

Numri i votueseve në këto zgjedhje ishte afër 1 milion apo79 për qind.

Në këto zgjedhje është votuar me lista të hapura, për një kandidat të vetëm. Votimet u zhvilluan në 30 zona elektorale.

Nga 920 ulëse, u zgjodhën 869 këshilltar dhe në tri komuna u emëruan. Nuk kishte vende të rezervua. U votua në 1.464 vendvotime dhe pati 380 qendra votuese. Këto zgjedhje i vëzhguan 13.976 vëzhgues.

Zgjedhjet ishin kryesisht të organizuara nga OSBE-ja, ndërsa ato i lavdëruan edhe ish-administratori i Kosovës Bernard Kuchner.

Në këto zgjedhje shumicën e Komunave i kishte fituar LDK-ja, kurse PDK-ja ishte radhitur partia e dytë.

Për më shumë shihni video se si u zhvilluan zgjedhjet e para komunale në Kosovë./Magazina.al

- Advertisement -spot_imgspot_img
Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img