8.6 C
Pristina
E enjte, 8 Dhjetor, 2022

150 euro dita: Gjermanët kërkojnë punëtor për këtë punë

Rekomandime

Punëtorët sezonalë që synojnë të fitojnë “para të shpejta” duke shkuar jashtë vendit, tani e kanë mundësinë ideale.

Në Gjermani, vjelja e asparagut mund t’ju sjellë deri në 150 euro në ditë. Të gjithë të interesuarit nga Maqedonia mund të aplikojnë për punë, përcjell agjencia e lajmeve Ina.

Punëdhënësit gjermanë po japin një minimum prej 8.60 euro në orë, që është pak më shumë se vitin e kaluar.

Korrja e asparagusit për punëtorët gjermanë është një punë me pagë të dobët, sepse punëtorit i janë mohuar paratë nga ushqimi dhe banesa.

Duhet ta keni parasysh se gjatë orarit të lirë, punëtorët jetojnë dhe të flejnë në dhoma të përbashkëta me punonjësit e tjerë. Kjo përfshin ndarjen e tualeteve dhe dusheve.

Dita e punës zgjat 12-13 orë. Në raste të veçanta kur asparagu rritet me shpejtësi dhe kur moti është i ngrohtë, dita e punës zgjat deri në 20 orë.

Gjermania ka nevojë për të paktën 260,000 punëtorë të ri migrantë çdo vit për të përmbushur nevojat e saj dhe për të mbuluar mungesat demografike, shkruan Deutsche Welle.

Më shumë artikuj

Të fundit