Amerika dëshiron një kryeministër të ri që nuk i’u del kundër kërkesave dhe qëndrimeve të tyre

0
117

Ballina Lajme Ditore Amerika dëshiron një kryeministër të ri që nuk i’u del kundër kërkesave…
LAJME DITORE
Amerika dëshiron një kryeministër të ri që nuk i’u del kundër kërkesave dhe qëndrimeve të tyre
August 24, 2019 25 0

?????????????????????????????????????????????????????????
Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Philip Kosnett, ka deklaruar se shteti që përfaqëson ai dëshiron një kryeministër të ri që respekton qëndrimet e Departamentit të Shtetit Amerikan dhe nuk del kundër tyre, shkruan Gazeta Metro.

Amerika nuk po do kryeministër siç ka ndodhur nga Qeverisja e kaluar, duke kundërshtuar qëndrimet e tyre dhe duke injoruar SHBA’të.

Kosnett përmes një tweet në Twitter ka deklaruar se është koha qe të vendos për një kryeministër të ri që do të marr vendime të reja në lidhje me arritjen e një marrëveshje me Serbinë, sundimin e ligjit në Kosovë dhe luftimin e korrupsionit.

Kujtojmë se ish- kryeministri Haradinaj ka bllokuar dialogun me Serbinë dhe ka kundërshtuar qëndrimet dhe kërkesat e SHBA’së, kështu duke i’u dalur kundër atyre.

Kosnett pati treguar se për një politikan apo parti politike marrëdhëniet me SHBA’të nuk shkatërrohen, por qëndrimet dhe kërkesat e Amerikës duhet të respektohen nga Kosova.