Avokati Shqiptar zgjidhet ligjvënës në Amerikë

Avokati Shqiptar, Vedat Gashi është zgjedhur ligjvënës i qarkut në Westchester.

Gashi iu ka premtuar qytetarëve se ai do të zgjohet që të rregullojë jetesën e familjeve që jetojnë në Yorktoën. Ndryshe, Gashi është shqiptari i parë që fiton në zgjedhjet nacionale në Amerikë.

Ai ka qenë i angazhuar në Qeverinë e Kosovës gjatë vitit 2004-2007 si këshilltar duke qenë pjesë e parapërgatitjeve për procesin e negociatave të Vjenës, që si rezultat sollën Pavarësinë e Kosovës, me Planin e Marti Ahtisaarit.

Për një kohë Gashi ka vepruar si këshilltar i Lutfi Hazirit atëherë zëvendës kryeministër i Kosovës, në Qeverinë Haradinaj, Kosumi dhe Çeku.

Gashi është një avokat nga Kosova me banim në në Yorktown të New Yorkut. Ai prej vitesh jeton me gruan dhe fëmijët e tij në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ku njihet si kontribuues dhe lobist i madh i çështjes kombëtare në Amerikë