27.3 C
Pristina
Saturday, September 16, 2023

“Bisha” e re e marinës amerikane, gjysmë tank, gjysmë Jeep

Rekomandime

Makina që është miratuar si zëvendësuesja e legjendares “Humvee”, automjeti kryesor i transportit për trupat amerikane në fushëbetejë, ka nisur të prodhohet e të dërgohet në masë për Marinën amerikane.

Makina e re “JLTV” e prodhuar nga Oshkosh, ka dhënë rezultate shumë më të larta se pasardhësja e saj, ndaj krerët e ushtrisë amerikane kanë nxituar që ta vënë në testim.

Marina amerikane ka porositur fillimisht 9000 të tilla, që janë sa 60% e gjithë flotës së tyre me Humvee, të cilat janë 15.390 në total

- Advertisement -

Britania, po ashtu, pritet të blejë makina të tilla me një vlerë prej 1 miliardë dollarësh.

Kompania Oshkosh nga Uiskonsin e fitoi tenderin kundër gjigantëve “Lockheed Martin” dhe ka fituar një kontratë që do të shkojë deri në 30 miliardë dollarë, deri në fund.

“Humvee” e humbi pak shkëlqimin gjatë luftërave në Irak dhe Afganistan. Zyrtarët amerikanë shpresojnë që JLTV e Oshkosh do t’u japë më shumë siguri ndaj minave, më shumë fleksibilitet dhe shpejtësi.

- Advertisement -

JLTV nga Oshkosh në të majtë, do të zëvendësojë Humvee-n e Lockheed Martin në të djathtë.

- Advertisement -

-Advertisement-

Më shumë artikuj

- Advertisement -

Të fundit