21.3 C
Pristina
Monday, June 5, 2023

Cila është ushtria më e fortë në botë?

- Advertisement -

Të rekomanduara

Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk kanë njohur asnjëherë rënie, as në aspektin politik e as ushtarak, duke mbetur përherë fuqia numër një dominuese në botë.

Tri shtet më fuqinë më të madhe ushtarake janë Shtet e Bashkuara të Amerikës, Rusia dhe Kina, të cilat që nga koha e Luftës së Ftohtë, janë në garë me njëra-tjetrën, se cila do të ketë dominim më të madh në botë.

- Advertisement -

Derisa Rusia ka trashëguar një pjesë të Bashkimin Sovjetik dhe me rënien e të cilit ka ra edhe fuqia e Rusisë, ajo pretendon të rikthejë ndikimin që kishte ish BRSS-ja.

Kina po ashtu gjatë viteve ka humbur ndikimin botëror që ka pasur, pasi është nga pak shtete që ende ka në fuqi regjimin komunist, ndërsa ish aleatët e saj, kanë kaluar në sisteme tjera qeverisëse.

Derisa historia politike e ushtarake e Rusisë dhe Kinës, është përcjell me ngritje e rënie, Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk kanë njohur asnjëherë rënie, as në aspektin politik e as ushtarak, duke mbetur përherë fuqia numër një dominuese në botë.

Ka shumë video që në mënyrë krahasimtare tregojnë fuqinë e tre shteteve.

- Advertisement -

Sjellim njërën nga to, ku vërehet dominimi i Ushtrisë amerikane, në pajisjet dhe tokologjinë luftarake, përveç numrit të tankeve që kanë dy shtet tjera më shumë dhe numrit të ushtarëve që Kina ka më shumë.

- Advertisement -

Të fundit

Mësuesja shpjegon anatominë në mënyrë ‘origjinale’, zhvishet para nxënësve

Ajo ishte duke shpjeguar anatominë ndërkohë që hipi mbi një bankë dhe nisi të zhvishej. Një mësuese në një shkollë...

Më shumë

- Advertisement -