Departamenti i Shtetit: Whitaker nuk e përfaqëson presidentin Trump

“Njeriu i Trumpit” i PDK-së, Matthew Whitaker, nuk është njeri i Trumpit.

Një zëdhënëse e Departamentit Amerikan të Shtetit ka thënë për VICE News se Whitaker nuk e përfaqëson qeverinë amerikane, raporton KTV.

“Zoti Whitaker është qytetar privat. Ai nuk flet në emër të qeverisë së SHBA-së”, ka thënë zëdhënësja Morgan Ortagus për Vice News.

Duke cituar mediat amerikane dhe britanike, KTV-ja raportoi se si Whitaker është i përfshirë në një sërë skandalesh në SHBA, duke përfshirë hetimin për mashtrimin e mijëra veteranëve.