23.4 C
Pristina
Monday, June 5, 2023

Dëshmi se “Viva Fresh Store” i detyron punëtorët të punojnë 11 orë!

- Advertisement -

Të rekomanduara

IndeksOnline më parë ka raportuar që nga data 25 dhjetor në Qendrën tregtare “Viva Fresh Store” në Prishtinë punëtorët bëjnë nga 11 orë pune, shkruan IndeksOnline.


Një punëtor i kësaj qendre ( emër i njohur për redaksinë) ka dërguar dëshmi se punëtorët punojnë 3 orë më shumë këto ditë.

Sipas orarit të “Viva Fresh Store” që ka siguruar IndeksOnline thuhet se më 27.12.2019 punëtorët kanë pasur 1 orë shtesë pune.

Ndërsa në vikend dhe ditën e hënë e të martë ata do të punojnë tri orë më shumë, se sa që është e lejuar me ligjin e punës.

- Advertisement -

Pastaj, sipas njoftimit punëtorët do t’i kthehen orarit të zakonshëm.

Në bazë të Ligjit të Punës orari i plotë i punës zgjat dyzet (40) orë në javë. Orari i plotë i punës për të punësuarin, i cili është më i ri se 18 vjeç, nuk mund të jetë më shumë se 35 orë në javë.

Me një llogaritje të thjesht, orari i punës të kësaj qendre tregtare zgjat 53 orë për 5 ditët e fundit të vitit.

Punëtori në “Viva Fresh Store” për IndeksOnline ka treguar se ndonëse punojnë jasht orarit atyre nuk u kompensohet asgjë.

- Advertisement -

Ai ka treguar po ashtu se në qoftëse nuk paraqiten fiks në ora 07:45 rrezikon të dënohetme dy orë punë pa pagesë.

Ndërsa këtyre punëtorëve u takon një ditë pushim për festën e Vitit të Ri, më 1 janar.

- Advertisement -

Të fundit

Mësuesja shpjegon anatominë në mënyrë ‘origjinale’, zhvishet para nxënësve

Ajo ishte duke shpjeguar anatominë ndërkohë që hipi mbi një bankë dhe nisi të zhvishej. Një mësuese në një shkollë...

Më shumë

- Advertisement -