11.7 C
Pristina
Tuesday, March 5, 2024

Dy kushtet e Serbisë që t’i ndalë lobimet kundër Kosovës

Rekomandime

Mediat serbe kanë shkruar për qëndrimet e Beogradit para bisedimeve me Kosovën

Dy kushtet e Beogradit për t’i ndalur lobimet kundër Kosovës janë që kjo e fundit të tërheq taksën 100% dhe të mos kërkojë nga shtetet tjera të njihet si shtet.

Mediat serbe kanë shkruar për qëndrimet e Beogradit para bisedimeve me Kosovën, ku sot do të diskutojnë për marrëveshjen hekurudhore.

Dy kushtet e Beogradit për Kosovën janë heqja e taksës dhe Kosova të ndërmarrë aksione që të rritet numri i shteteve të cilat e njohin pavarësinë e Kosovës.

Përveç këtyre kushteve të ashpra, të cilat Vuçiqi ia përmendi edhe ambasadorit amerikan Grenell në takimin e tyre të fundit, Beogradi kërkon që Kosova të mos kërkojë anëtarësimin në organizata ndërkombëtare.

Sipas burimeve të “Novostit” këto pozicione i janë paraqitur edhe emisarit të SHBA-ve, Richard Grenell, kur ky i fundit kishte bërë thirrje që Serbia ta ndërpresë fushatën për tërheqje të njohjeve të Kosovës.

Ndërkaq presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq pas bisedës me Grenellin ka porositur se nuk e pranon ndaljen e lobimit kundër çnjohjeve të Kosovës me tërheqjen e taksës.

Më shumë artikuj

Të fundit