13.2 C
Pristina
Monday, May 29, 2023

Dyshime në administratën Trump, mendohet se Irani i ka shmangur qëllimisht zonat me amerikanët

- Advertisement -

Të rekomanduara

Ekziston një besim në rritje në mesin e disa zyrtarëve të administratës së Trump se raketat e Iranit u shmangën me dashje.

Këta zyrtarë treguan idenë se Irani mund t’i drejtonte raketat e tyre për të goditur zonat që janë të populluara nga amerikanët – por ata nuk e bënë.

- Advertisement -

Ata sugjeruan që Irani mund të ketë zgjedhur të dërgojë një mesazh sesa të ndërmarrë një veprim të konsiderueshëm.

Raketat gjithashtu goditën pranë konsullatës amerikane në Erbil, por jo vetë konsullatën, megjithëse edhe mund të kishte ndodhur ashtu. Zyrtarët kanë thënë se nuk ka pasur viktima të SHBA si rezultat i sulmeve.

Pentagoni po vlerëson nëse ky ishte kufiri i përgjigjes së Iranit dhe i kalibruar për të siguruar që nuk do të shkaktonte dëme të konsiderueshme, sipas një burimi me njohuri. Ekzistojnë gjithashtu pyetje në lidhje me aftësitë e synimeve të Iranit, të cilat mund të kenë ndikuar në zonat që u goditën.

“Ne mund ta kishim bërë dhe nuk e bëmë atë”, është mesazhi që iranianët u duk se po dërgonin, tha një zyrtar i Departamentit të Shtetit.

- Advertisement -

Të fundit

Mësuesja shpjegon anatominë në mënyrë ‘origjinale’, zhvishet para nxënësve

Ajo ishte duke shpjeguar anatominë ndërkohë që hipi mbi një bankë dhe nisi të zhvishej. Një mësuese në një shkollë...

Më shumë

- Advertisement -