-3.1 C
Pristina
E martë, 7 Shkurt, 2023

Dyshohet se përhapja e Covid-19 erdhi nga këto tre vende, zbulojnë hulumtimet e fundit

Rekomandime

Sipas studiuesve, përhapja e Covid-19 dyshohet se erdhi nga udhëtimet e fundit në tre vendet si Itali, Kinë dhe Iran.

Tre të katërtat e rasteve të raportuar jashtë Kinës në muajin janar-shkurt ishin të lidhura më udhëtimet e realizuara nga vendi që tashmë Covid-19 kishte filluar të transmetohet, tha Qendra e SHBA-së për Kontrollin dhe Prandalimin e Sëmundjeve, shkruan CNN, transmeton GazetaShneta.

 “Rastet e lidhura me udhëtimet në Kinë, Itali ose Iran përbënin pothuajse dy të tretat e rasteve të para të raportuara me Covid-19 nga vendet e prekura”, shkruan Dr.Fatimah Dawood

Poashtu, studiuesit shtuan se tubimet e mëdha ishin faktorët e dytë që ndikuan në përhapjen më të lehtë të virusit.

Më shumë artikuj

Të fundit