1.3 C
Pristina
E hënë, 28 Nëntor, 2022

Eskalon Ana Brnabic, i quajti kroatët fashistë

Rekomandime

Ndalimi i hyrjes së delegacionit ushtarak që eskaloi në këmbim notash proteste mes dy republikave ish jugosllave, fillimisht të dyja palët refuzuan notat e protestave, tani ka tejkaluar në akuzë për fashizëm nga Kryeministrja e Serbisë, Ana Brnabic

Ajo e vlerësoi se tani kjo nuk ka të bëjë vetëm me një mosmarrëveshje mes dy vendeve, e ktheu kohën prapa duke thirrur se kjo tani është konflikt mes “fashizmit e antifashizmit”.

“Nuk do të hyja në atë valle përsëri pasi mendoj se shërbejnë vetëm për të na habitur e të na largojnë vëmendjen rreth asaj çka ka ndodhur. E ajo çka ndodhi ishte se delegacioni, kadetët tonë, shkuan për të nderur viktimat e Jasenovac, njërit prej krimeve më të mëdha gjatë luftës së dytë botërore në Evropë” Brnabic ju tha gazetarëve nga Luksemburgu

Jo vetëm kaq, Ana Brnabic është e mendimit se kjo ka tejkaluar përmasat e një mosmarrëveshje mes Beogradit e Zagrebit, përkatësisht, Serbisë e Kroacisë, kryeministrja serbe pretendon se ajo po i prin një konflikti kundër fashizmit.

“Ky është konflikt mes fashizmit e antifashizmit” tha ajo.

Delegacionit të Ushtrisë serbe ju ndalua hyrja në Kroaci, ku ishin nisur për të përkujtuar viktimat e kampit të Jasenovcit. Dy shtetet kishin nisur nota proteste dhe të dyja shtetet ballkanase kishin refuzuar të pranonin ato.

Më shumë artikuj

Të fundit