Këtë javë do të bjerë borë deri 1 metër

Temperaturat tani kanë rënë në lartësi dhe dëbora tashmë po bie në 1000 metra. Gjatë ditëve në vijim, megjithatë, do të vazhdojë të ketë reshje shiu dhe të borës

Zvicra është kryesisht në një zonë me presion të ulët. Dëbora tani është gjithnjë e më shumë temë edhe në lartësi të ulta.

Deri në fund të javës moti gjithmonë do të karakterizohet nga reshjet dhe kufiri i dëborës prej 1000 metrash do të zhytet në rreth 500 të shtunën.

Në male mund të bjerë dëborë deri të dielën në mbrëmje midis 40 dhe 100 cm borë. Edhe në vendet mbi 800 metra, bora do të mbetet, të paktën përkohësisht.

Parashikimi për javën e ardhshme konfirmon trendin aktual. Temperaturat do të bien dhe dimri po afrohet.