13.5 C
Pristina
Tuesday, May 30, 2023

Kosovarit i refuzohet për herë të dytë shtetësia zvicerane pasi shëtitej me trenerka rrugëve të qytetit

- Advertisement -

Të rekomanduara

Qytetarët e Bubendorf, një qytet i vogël në Zvicër, kundërshtuan kërkesën për natyralizim të kosovarit Hamdi Halili.

Pasaporta zvicerane iu refuzua kosovarit Hamdi Halili tashmë për herë të dytë, shkruajnë mediat zvicerane, transmeton Reporteri.net.

- Advertisement -

Herën e parë Halilit iu mohua pasaporta zvicerane në vitin 2016. Arsyeja ishte kjo: Disa vendas u shqetësuan, ndër të tjera, nga fakti që Halili në qytet endej me veshje sportive në këtë rast, trenerka.

Gjykata kantonale më pas konstatoi që refuzimi i kërkesës për natyralizim të ishte mjaft i justifikuar dhe udhëzoi komunitetin e qytetarëve që të vendosin përsëri për natyralizimin e tij.

Presidenti i komunitetit, Roger Frey, indirekt konfirmoi se nuk ka asnjë arsye të dukshme për refuzimin e shtetësisë.

Asnjë gazetar nuk lejohej të ishte i pranishëm në dhomë gjatë votimit. Gruaja dhe djemtë e Halilit, të cilët janë natyralizuar, gjithashtu u larguan nga dhoma. Nëse anëtarët e familjes së tij me të drejtë votimi do të lejoheshin të ishin atje, do të kishte qenë e mjaftueshme për tu pajisur me pasaportën zvicerane, sepse rezultati i votimit do të ishte 23 me 21.

- Advertisement -

Ndërkohë Halili vazhdon të jetë pa pasaportë derisa të mos veshë më trenerka.

- Advertisement -

Të fundit

Mësuesja shpjegon anatominë në mënyrë ‘origjinale’, zhvishet para nxënësve

Ajo ishte duke shpjeguar anatominë ndërkohë që hipi mbi një bankë dhe nisi të zhvishej. Një mësuese në një shkollë...

Më shumë

- Advertisement -