0.6 C
Pristina
E shtunë, 4 Shkurt, 2023

Kujde, mos i përdorni këto pjata porcelani sepse ju he lmojnë, njoftojnë autoritet shtetërore

Rekomandime

Inspektorati Shtetëror i Mbikëqyrjes së Tregut i është drejtuar me një apel të gjithë shtetasve shqiptarë që të mos përdorin apo blejnë një produkt (pjatë) porcelani, pasi konsumimi i ushqimit përmes saj mund t’i sjellë dëme serioze në shëndet.

Përmes një statusi në rrjetin social, ISHMT ka bërë publik llojin e pjatës si dhe ka dhënë informacione më të detajuara për arsyet se përse konsumatorët nuk duhet të ushqehen në këtë lloj pjate.

NJOFTIMI I PLOTË:

Njoftimi i kategorisë ALERT ndërkombëtar , në portalin RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED) me numër notifikimi 398975, për produktin “Pjatë prej porcelani për përdorim të përditshëm”, i cili pas kontrollit  laboratorik të kryer nga ana e autoriteteve të ushqimit , Qipro, ka rezultuar se paraqet nivel të migrimit të plumbit mbi kufirin e lejuar, duke paraqitur risk serioz me ndikim në shëndetin e njeriut.

PËRSHKRIMI I PRODUKTIT:

Emri i produktit: Pjatë prej porcelani për përdorim të përditshëm

Emri i produktit në etiketë: Plate for Daily use-Porcelain

Numri i artikullit: DFB-075

Numri i LOT:  16HKF7

Pamja e jashtme e produktit:       19 cm Ø

Kategoria e produktit:  MATERIAL NË KONTAKT ME  USHQIMIN

Barkodi:    0470095000030

Foto:

Më shumë artikuj

Të fundit