23.4 C
Pristina
Monday, June 5, 2023

Ky është vendi që ka birrën më të mirë dhe më të lirë në botë

- Advertisement -

Të rekomanduara

Nëse po planifikoni një udhëtim je jeni adhurues i birrës, atëherë destinacioni i juaj duhet të jetë Praga, pasi që ka birrën më të mirë në botë me një çmim shumë të volitshëm.

Sipas hulumtimeve të brendit japoneze të birrës Kirin, për vitin e 24-të në radhë, del që njerëzit në Republikën Çeke pinë më shumë birrë se pjesa tjetër e botës, duke shpenzuar mesatarisht 143.3 deri në 160 litra birrë çdo vit për person.

- Advertisement -

Gjithashtu, sipas një studimi të veçantë nga Deustche Bank, Praga është vendi i dytë më i lirë në botë për pirjen e birrës, me birrat e eliksirit të arit që kushtojnë 1.60 dollarë.

Së fundmi, disa nga birrat më të shijshme në botë vijnë nga Republika Czecheke, falë “HOPS Saaz” i cili është mbikëshurës nga Bohemia. Në fakt, birra çeke është aq e mirë sa një studim shkencor nga Instituti Evropian i Kërkimeve të Birrës zbuloi se minjtë bukfalishtë e pëlqejnë më shumë birrën se sa ujin.

- Advertisement -

Të fundit

Mësuesja shpjegon anatominë në mënyrë ‘origjinale’, zhvishet para nxënësve

Ajo ishte duke shpjeguar anatominë ndërkohë që hipi mbi një bankë dhe nisi të zhvishej. Një mësuese në një shkollë...

Më shumë

- Advertisement -