11.8 C
Pristina
Saturday, December 2, 2023

Merkel: Shpëtimi i migrantëve është pjesë e natyrës së njeriut

Rekomandime

Shpëtimi i migrantëve është pjesë e natyrës së njeriut, deklaroi kancelarja gjermane, Angela Merkel në një takim me qytetarët në verilindje të vendit.

Në deklaratë e saj të parë pas pushimeve, Merkel kritikoi ashpër kontrabandistët dhe skafistët, të cilët merren me këtë punë.

”Është e drejtë që në këtë situatë të japim ndihmën tonë, pasi kjo është një situatë e jashtëzakonshme emergjente humanitare”, theksoi kancelarja.

Merkel iu referua edhe situatës me migrantët gjatë viteve 2015-2016, me krizën e refugjatëve sirianë dhe me hapjen e përkohshme të rrugës ballkanike drejt Gjermanisë.

“Nuk mund të mendojmë vetëm për veten” tha Merkel.

Më shumë artikuj

Të fundit