23.4 C
Pristina
Monday, June 5, 2023

Miratohet ligji për simbole në Mal të Zi, shqiptarët lirshëm mund ta përdorin flamurin

- Advertisement -

Të rekomanduara

Kuvendi i Malit të Zi, me 41 vota pro, miratoi projekt-Ligjin për Simbolet Kombëtare, të hartuar nga Ministri për të Drejtat e Njeriut dhe të Pakicave,në MZ, Mehmed Zenka.

Megjithatë, duhet cekur se përdorimi i simboleve kombëtare garantohej edhe me Ligjin i cili deri me tani ishte aktual për simbole kombëtare dhe gjithashtu edhe me Kushtetutë, por që përdorimi i flamurit shqiptar është sanksionuar përmes Ligjit për Rendin dhe Qetësinë Publike.

- Advertisement -

Vitin e kaluar deputeti i koalicionit “Shqiptarët të Vendosur”, Genci Nimanbegu kishte paraqitur projekt-ligjin për ndryshimin e Ligjit për Rendin dhe Qetësinë Publike, por nuk kishte fituar shumicën e duhur.

Malesia.Org

- Advertisement -

Të fundit

Mësuesja shpjegon anatominë në mënyrë ‘origjinale’, zhvishet para nxënësve

Ajo ishte duke shpjeguar anatominë ndërkohë që hipi mbi një bankë dhe nisi të zhvishej. Një mësuese në një shkollë...

Më shumë

- Advertisement -