23.4 C
Pristina
Monday, June 5, 2023

PAMJE RRËNQETHËSE/ Australia nën ‘pus htetin’ e zjarreve, zhd uken nga fla kët rreth 500 milionë kafshë

- Advertisement -

Të rekomanduara

Prej disa javësh zjarret e furishme në Australi kanë zhd ukur rreth 500 milion kafshë nga më të ndryshmet. Teksa njerëzit janë larguar nga rre ziku i zja rreve stafet mjekësore veterinare dhe zja rrfikësit po përpiqen të shpëtojnë me sa mundet kafshët e mbetura por zja rret vijojnë të shkaktojnë dë me kolosale.

Mijëra imazhe dramatike të kafshëve që të cilat janë djegur të gjalla, kanë pushtuar rrjetin. Ndërkohë që mijëra kafshë të tjera janë shpëtuar nga banorët dhe nga shërbimet veterinare. Më të rre zikuarat janë kafshët si ‘Koala’ apo ‘Kanguri’ specie kjo simbol i Australisë por që janë seriozisht të rre zikuara.

- Advertisement -

“Rreth 500 milion kafshë, përfshirë specie të rre zikuara në mënyrë kritike, tashmë janë zhd ukur në zja rret,” tha Drejtori i Përgjithshëm i Zoos Victoria, Jenny Grey.

“Bilanci i plotë është i pamundur të përcaktohet në këtë fazë të hershme.”

Megjithatë stafi veterinar foli për shenja shprese midis hirit pas mbërritjes.

“Megjithë dë mtimet dhe traumat e tyre, trimëria e treguar nga jeta e egër në Mallacoota është frymëzuese,” tha Dr Leanne wicker.

- Advertisement -

Ndërkohë vetëm mëngjesin e sotëm në australi kanë qenë 146 vatra të mëdha zja rri. Për të shuar këto fla kë në te rren janë shpërndarë rreth 2 700 zjarrfikës që po luf tojnë me fl akët.

- Advertisement -

Të fundit

Mësuesja shpjegon anatominë në mënyrë ‘origjinale’, zhvishet para nxënësve

Ajo ishte duke shpjeguar anatominë ndërkohë që hipi mbi një bankë dhe nisi të zhvishej. Një mësuese në një shkollë...

Më shumë

- Advertisement -