11.8 C
Pristina
Saturday, December 2, 2023

Popullit në Kosovë dhe atij të Serbisë ndoshta marrëveshja finale nuk do t’u pëlqejë

Rekomandime

Javën e kaluar, Senatori Ron Johnson gjithashtu Beogradin dhe Prishtinën.

Ai i tha shërbimit të Zërit të Amerikës në Ukrainë se u takon udhëheqësve në Beograd dhe Prishtinë të vendosin nëse ata mund të arrijnë një marrëveshje.

Sipas Johnson, si Prishtina ashtu edhe Beogradi presin “udhëheqje më të madhe amerikane” në bisedime.

“Unë mendoj se do t’ua ofrojmë atyre, por jo në aspektin e imponimit dhe presionit, por vetëm për të mbështetur përpjekjet e tyre dhe krijimin e kushteve në të cilat ata do të jenë në gjendje të mbështeten në SHBA dhe BE, pasi të arrijnë një marrëveshje”, tha senatori amerikan.

Ai shtoi se është e nevojshme të theksohet për të gjithë qytetarët në Kosovë dhe Serbi “se një marrëveshje është në interesin e tyre më të mirë dhe se do të përfitojnë shumë, për sa i përket integrimit të mëtutjeshëm në ekonominë evropiane, liri më të madhe të udhëtimit, një ekonomi më të suksesshme, sepse pasi të arrihet një marrëveshje, do të jetë më e lehtë për të tërhequr investimet e huaja”.

Johnson arriti në përfundimin se kjo është pikërisht arsyeja pse ky bllokim duhet të tejkalohet, dhe theksoi se detyra e amerikanëve dhe detyra e drejtuesve “për qytetarëve mund të mos jetë një marrëveshje në vete, sepse mund të jetë e vështirë, por i ka përfitimet e saj.

Më shumë artikuj

Të fundit