Publikohet rezultati i votave të ardhura nga Serbia

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve pritet t`i publikojë sot rezultatet e rreth 3.000 votave të ardhura nga Serbia.

Procesi i numërimit të këtyre votave përfundoi mbrëmë në mesnatë në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve.

Jozyrtarisht, është bërë e ditur se pothuajse të gjitha votat janë për Listën Serbe.

Partitë politike kanë kundërshtuar numërimin e votave nga Serbia me arsyetimin se ato kanë ardhur përmes rrugëve joligjore.

Zyrtarët e KQZ-së i kanë numëruar këto fletëvotime me doreza në duar pas dyshimeve se janë të helmuara.

Më herët 26 zyrtarë të KQZ-së kanë kërkuar ndihmë mjekësore pasi janë ankuar për probleme shëndetësore pasi kishin hapur zarfet e ardhura nga Serbia.

Për pasojë, procesi ishte ndërprerë deri  në ditën e djeshme kur këto vota janë bartur për numërim në QNR.

Në shenjë proteste ndaj numërimit të këtyre votave koalicioni Nisma-AKR-PD ka tërhequr mbrëmë  vëzhguesit nga QNR.

Sipas këtij koalicioni, këto vota kanë ardhur në mënyrë ilegale në Kosovë dhe se numërimi i tyre e cenon demokracinë dhe vullnetin e qytetarëve të Kosovës.