0.6 C
Pristina
E shtunë, 4 Shkurt, 2023

Sa janë patriot popujt e Evropës, kosovarët prijnë në Ballkanin Perëndimor

Rekomandime

Instituti për hulumtime ‘Gallup International’, ka bërë një hulumtim rreth patriotizmit dhe gatishmërisë së qytetarëve për të rrezikuar jetët për vendin e tyre.

Në këtë hulumtim, mbi 50% e të anketuarëve në Finlandë, Suedi, Kosovë, Bosnje, Rusi, Turqi dhe Greqi janë shprehur pozitivisht.

Popujt më patriotë në Evropë, kanë dalur të jenë finlandezët (79%) dhe turqit (73%), ndërsa në Ballkanin Perendimor prijnë kosovarët me 59%.

Në anën tjetër, shkalla e patriotizmit në Evropën Perendimore vlerësohet të jetë kryesisht e ulët me përjashtim në Zvicërr dhe Irlandë

Më shumë artikuj

Të fundit